De laatste keer

De tijd van “de laatste keer” is aangebroken. De laatste cursusdag van Biologisch Dynamisch moestuinieren, de laatste vrijdagochtend schrijven in de bieb, de laatste bijeenkomst van de intervisiegroep bij het Itip. Over twee weken is de laatste werkdag. Ook volgen er nog bezoekjes aan kinderen, kleinkinderen, ouders en vrienden….want het is toch wel een lange periode waarin we elkaar alleen nog digitaal gaan ontmoeten.

Het wekt een dubbel gevoel op, de lange tijd van voorbereiden en voorpret gaat eindelijk over in een daadwerkelijk vertrek. Dat geeft een blijde en energieke kriebel, maar het is ook afscheid nemen. Zowel van de mensen die ik nog maar kort ken van de cursussen, als van mijn dierbaren. En ook dat voelt dan een beetje als de laatste keer, ook al is dat alleen een laatste keer voordat ik vertrek.  De meeste van hen ga ik nog zien als ik even in Nederland ben, of als zij naar Litouwen komen.

Zo langzamerhand worden er ook steeds meer spullen verzameld: “dit moet mee, en ja dat moet toch ook echt mee!” Boeken, tarotkaarten, sappers en blender, enz enz. Er worden spullen aangeschaft zoals een super kek wasteiltje met een afvoerstop, ongelofelijk handig! En 18 meter ongebleekte katoen, voor aan de binnenzijde van ons toekomstige huisje. Ook zijn er andere voorbereidingen, zoals het oefenen in het opbouwen van een Ger….in de volksmond Yurt genoemd. Met dank aan Kees van Eijk, de oude eigenaar van mijn Ger, hebben we afgelopen zondag een dag mogen oefenen met het afbreken en weer opzetten van zijn nieuw aangeschafte Ger. Wat een ervaring; ondanks de strak blauwe lucht was ik totaal in de wolken!

Het opbouwen van een Ger
Het opbouwen van een Ger

 

Zo vliegen de goed gevulde dagen om, en komt “de laatste dag thuis” voelbaar dichterbij!

 

Dit artikel is geplaatst in Uncategorized. Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>