We kunnen weer aan iets anders denken als alleen; ” Yurt”!

De eerste week is voorbij gevlogen. De yurt staat, de kachel brandt, en de spulletjes staan op hun plek! Eindelijk is het tijd voor hetgeen we naar hier zijn vertrokken; meehelpen met de opbouw van het huis en …….de moestuin verder inrichten!!

Ondanks dat Bas tussen de bedrijven door al veel heeft gedaan aan de moestuin, mag er nog behoorlijk wat de grond in. Maar de eerste plantjes zijn al flink aan het groeien. Vooral de spinazie gaat als een speer de laatste dagen;

IMG_0362

Voordeel is dat vanaf nu de meeste planten nu gewoon direct de grond in mogen. Komende week maar eens kijken wat Bas nu allemaal precies al gezaaid heeft, waar wat staat, en wat er allemaal nog verder in kan om toch nog een beetje naar het schema toe te werken wat ik thuis al had uitgewerkt, naar aanleiding van de lessen van de cursus BD tuinieren. Ook al gaan we hier niet helemaal die principes volgen, het vruchtwisselplan, het zaaischema en de hoeveelheid-berekeningen kunnen we prima gebruiken. Daarna kunnen we schema verder uitwerken voor volgend jaar.

Het volgen van een cursus draagt misschien best iets bij aan wat basiskennis, maar de praktijk is toch de beste leerschool. Ik merk met veel dingen dat alle internet- en cursus kennis me niet dat gebracht hebben wat een paar dagen hier zijn me al geleerd hebben! Ik kan dus ook niet wachten om daadwerkelijk aan de slag te gaan, zowel met het stroleem bouwen als met de moestuin. Als alles in de zomer en herfst maanden van het land komt, kunnen we gaan wecken en invriezen zodat er in de wintermaanden ook van het eigen land gegeten kan worden. Eerst maar eens zorgen dat er voldoende voedsel van het land gaat komen:)

Zeker omdat we de afgelopen week eigenlijk alleen met de Yurt opbouw bezig zijn geweest, is het fijn om de komende week hard mee te werken om het huis weer een stuk verder aan de buitenzijde dicht te stuccen. De bovenverdieping heeft nog geen enkele stuc-laag. De rest heeft Bas in de afgelopen tijd zelf al in een eerste laag gezet. Maar ik heb begrepen dat er drie lagen in het totaal op moeten. Dus voorlopig hoeven we ons nog niet te vervelen. Hopelijk werkt het weer mee! Maar ondanks dat het de laatste twee dagen behoorlijk fris is geweest, zijn de voorspellingen goed.

_MG_5189

 

Dit artikel is geplaatst in Uncategorized. Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>