Weer “thuis”

Het is 12 uur, de hele ochtend is het droog geweest, maar nu valt de regen weer even voluit naar beneden. Dit gaat gepaard met een heerlijk gerommel in de lucht boven ons. Mijn passie voor onweer kan ik hier echt goed uitleven! Heerlijk om binnen droog en warm te zitten met een boekje (of laptop :) ), terwijl het buiten zo tekeer gaat. Gelukkig duren de buien ook niet lang. Na een uurtje kan je meestal weer lekker in je t shirt naar buiten. Soms is het boffen, dan is de onweer in de avond een eindje uit de buurt, maar wel zichtbaar! Een prachtig schouwspel van verlichte wolken en soms bliksem van wolk naar wolk. Daar doen de onweer buien die we tijdens het stormjagen in Tornado Alley mochten zien, zeker niet voor onder!

De afgelopen week is het Litouwen verblijf onderbroken geweest door een studie blok van mijn  ITIP opleiding. En heb ik de tijd genomen om heerlijk met kinderen, kleinkinderen en ouders te knuffelen. Maandag ben ik weer terug gevlogen naar Vilnius. En stond Bas al klaar om mij weer naar Nosenai te brengen. Helaas had ik een griepje onder de leden, dus heb ik dinsdag de hele dag met koorts in mijn bed gelegen. Maar vandaag ben ik weer aardig opgeknapt en ben vanochtend vanaf 9 uur lekker aan de slag gegaan in de moestuin. Ik merk dat het zo fijn is! In de ochtend wordt ik wakker door het licht wat door de raampjes, boven in de Yurt, naar binnen valt. Mijn hoofdkussen ligt precies onder de raampjes, iets wat in de avond ook een prachtige sterrenhemel kan opleveren! Er is in de ochtend een heerlijke rust en stilte die wordt onderschreven door een paar krekels en vogeltjes die de nieuwe dag weer begroeten. Zo langzaam wakker worden, dan op het gemakje ontbijten en mezelf aan mijn aanrecht wassen en tandenpoetsen. Haren buiten kammen en de losgekomen haren die in de kam zitten in een boomtak hangen zodat de vogels daar hun nestje weer mee kunnen aanvullen. Kortom, wat ben ik blij dat ik weer terug ben!

spinazie-vers van het land!

Zoals in de vorige berichten al gemeld; de spinazie kwam al lekker boven de grond. Toen ik maandag aankwam moest ik natuurlijk gelijk even gaan kijken bij alle plantjes en zag ik dat de eerste rijtjes spinazie al begonnen door te schieten. ( bloemetjes maken ) Dus die moest als een speer van het land af! In totaal heb ik bijna twee kilo spinazie kunnen oogsten. Dus vanavond eten wij heerlijk vers van eigen land! En morgen maak ik van de overgebleven spinazie soep! Ook lekker…..

clip_image004_thumb

Verder zag de bloemkool, die in onze tijdelijke kas was opgegroeid, er groot genoeg uit om in de open grond verder te mogen groeien. Door het mooie weer, wat was afgewisseld met behoorlijke buien, moest eerst onkruid gewied worden. Daarna konden de 9 bloemkoolplantjes de grond in. Daarna het bed weer afgedekt met stro. Het is belachelijk,maar het voelt echt als een grote zorg…..heel voorzichtig plekjes maken voor dat kleine speengoed, en het daarna toedekken alsof het babytjes zijn. :) En nu maar hopen dat ze het goed gaan doen! gelukkig werkt moeder natuur heel goed mee; nadat het laatste plantje goed was ingestopt in het hooi, begon de lucht donker te worden en viel er een klein buitje! Das goed voor het aanslaan van de wortels, en scheelt weer werk voor mij.

Straks nog even aan de slag met het onkruid in de al beplante vakken, en voorbereidingen maken voor het avondeten. Het hout moet gehakt, de aardappeltjes geschild, de gehaktballetjes gedraaid, en gelukkig staat de spinazie al gewassen klaar! “Klazien” ¬†heeft weer een topdag!

 

Dit artikel is geplaatst in Uncategorized. Bookmark hier de permalink.

3 Responses to Weer “thuis”

 1. leentje zegt:

  Eerlijk chris! Mijn spinazie wil nog niet zo… mijn pluksla nog ff voordat ik kan oogsten.

 2. Fam. W.J. Gude Zandvoort zegt:

  Hoi Chris,
  Dank voor je mooie rapportage. Het is precies wat je je voorstelde.
  Ik zeg tegen mam: Het bevalt haar zo goed, die komt nooit meer
  terug. Dit is natuurlijk gekheid Chris, maar fijn dat alles naar verwachting
  is. Mam krijgt zelfs een beetje heimwee van je verhaal.

  Chris tot het volgende rapport. Voor dit rapport heb je een 10 +.
  Groet en een dikke kus uit Zandvoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>